Velkommen til den andre Debutantfestivalen!

Design: Marius Renberg
Design: Marius Renberg

Nå er det ingen vei tilbake. 4. september, omtrent en times tid før åpningen av Debutantfestivalen, kommer jeg til å stå nervøst trippende utenfor Kulturhuset på Youngstorvet. Jeg røyker ikke engang. Jeg kommer til å stå der ute for å speide etter de første publikummerne. Det føles omtrent som å speide etter han kjekke typen du endelig har fått en date med. Kommer han? Hva skal jeg gjøre hvis han ikke viser seg?

Den 4. september, omtrent en times tid før åpningen av Debutantfestivalen, kommer vi til å ha sjekket at alt er på plass opptil flere ganger. Alle vet hvor de skal være. Alle vet når de skal være der. Nå er det bare å håpe. Håpe at ingen merker at jeg engang er her. For da fungerer alt som det skal.

Vi driver Debutantfestivalen på frivillig basis. Det meste av kulturnorge er drevet av sånne som oss. Vi er limet som holder det sammen, oljen som smører maskineriet, vi er dem med de sprø ideene.

Jeg aner ikke hvor mange timer vi har brukt. Siden januar har vi planlagt. Og jeg er skikkelig stolt. Stolt av Anna og Christine og Anne Bjørg og Martine og Marius og Roger og Tiger og Mona.

Og tenk – når det er SÅ spennende å være med på å arrangere en festival – hvor spennende er det da ikke å gi ut sin første bok? Vi gleder oss til å gjøre ære på debutantene.

Snart kommer antologien vår fra trykkeriet. Den skal vi dele ut til alle som vil ha. Der er det tekstutdrag fra 40 av årets debutanter. Jeg må sikre meg to til arkivet.

Anita Krohn Traaseth skal åpne festivalen. Og rett etterpå, nytt av året, er litteraturteater med ingen ringere enn Geir Kvarme og Frank Kjosås.

Vi skal ha to revolverintervju i år. Vi skal også ha kaffe med fem redaktører, slik som i fjor. Og vi skal ha et to timers kurs i manusbygging. Her er det mye å lære! Husk penn og papir!

Også nytt av året er festivalhotellet vårt, Clarion Folketeateret. De låner oss skybaren sin, og der skal vi ha Poesi og panelovn og Krim og kveldsmat.

Resten av programmet kan dere lese selv. Det kommer i løpet av uka. To dager, tolv arrangementer, alt til ære for dem som har gitt ut sin første bok. Forhåpentlig blir det mange flere.

Debutantfestivalen er ikke debutant lenger. Håper vi sees.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *